Львівські журналісти проаналізували закупівлі Борщівської районної лікарні у період пандемії. Із матеріалів журналістського розслідування порталу “Наші гроші.Львів” випливає, що керівництво Борщівської районної лікарні підписало 32 договори на понад 630 тис. грн із Анжелою Завінською, яка є донькою головної медсестри цієї лікарні.

 

Керівництво медичного закладу в особі директора Віктора Гладкого та його підлеглого Івана Чепесюка, уклали угоди на сотні тисяч гривень з фірмою неповнолітньої дівчини, чия мати працює в цій самій лікарні старшою медичною сестрою.

 

Окрім лікарні по одному замовленню на суми не вищі 7 тис. грн в Завінської зробили Борщівська міська рада і райрада, Борщівський центр первинної медико-санітарної допомоги. Наприклад, 23 вересня Борщівська міськрада замовила 20 банок «Бланідас 300» по 1 кг за ціною в 320 грн, тоді як в онлайн-магазині він доступний по 220 грн.

 

Більшість закупівель, на понад 526 тис. грн, провели за процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Інші замовлення також провели без застосування конкурентних процедур.

 

«Наші гроші. Львів» звернули увагу на ці закупівлі не через молодий вік постачальниці. Лікарня регулярно не публікувала специфікацій до великих договорів, а тому журналісти не могли перевірити ціни на закуплені товари. На електронні листи і дзвінки на стаціонарні телефони в лікарні не відповідали тривалий час.

 

Наприклад, 28 вересня опублікували договір на рукавиці та шапочки на 122,4 тис. грн, однак ні кількості товарів, ні ціни за одиницю не вказано. Так як і в закупівлі одягу для медичного персоналу на 238,5 тис. грн..

 

Від admin