Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 10 жовтня відвідав Тернопільщину. Він оглянув об’єкти культурної спадщини, які будуть відновлені у рамках «Великої реставрації» наступного року. Про ц повідомляє голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш.

Спершу Олександер Ткаченко побував у Катедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, Тернопіль., у якому наступного року проведуть масштабну реконструкцію. Згідно з проєктом, у храмі здійснять заміну фасаду та форми куполів, що дозволить повернути його автентичний вигляд.

«Відновлення об’єктів культурної спадщини має два завдання – зберегти національну пам’ять та дати поштовх туристичній сфері. До цього часу у західному регіоні більше уваги звертали на Львів та Карпати, а Тернопільщина незаслужено була обділена увагою туристів. Думаю, реалізовані наступного року проєкти докорінно змінять ситуацію», – зазначив Володимир Труш.

До слова, фінансування на програму «Великої реставрації» збільшено. Це дозволило включити до проєкту ще Національний парк «Замки Тернопілля».

Від admin