У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги врятували життя 71-річної пацієнтки, у якої попередньо підтвердили діагноз коронавірус.

Захворювання у жінки розпочалося із підвищення температури тіла, дертя у горлі та покашлювання. Пацієнтка призначала собі лікування самостійно. У зв’язку з погіршенням загального стану жінка звернулася до лікарів. Згодом у пацієнтки підтвердили діагноз коронавірус.

Стан жінки погіршувався. Хвора перебувала на кисневій підтримці. Також, у пацієнтки були супутні патології.

«На час перебування в стаціонарі стан хворої залишався важким, вона перебувала під цілодобовим наглядом реаніматологів. Хворій проводилася корекція гіперглікемії за допомогою безперервної інфузії інсуліну через шприцевий насос, купування кетоацидозу. Проводилися аналізи на гази грові сучасним газоаналізатором, постійний контроль вітальних функцій сучасним монітором пацієнта», – повідомляє КНП Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги.

Після проведеної інтенсивної терапії, стан пацієнтки значно покращився, відновилася функція дихання без кисневої підтримки. Пацієнтка з покращенням виписана додому, для продовження лікування в амбулаторних умовах.

Від admin