Українські лікарні отримали близько 1,3 млрд грн для підвищення зарплат медикам у вересні та жовтні. Для Тернополя також виділили кошти, лікарі додатково отримуватимуть близько 3500 грн щомісяця.
Про це повідомляє офіційний сайт Тернопільської обласної державної адміністраціі.

Медичні заклади, що надають медичну спеціалізовану допомогу та медичну реабілітацію, отримують від Національної служби здоров’я України додаткове фінансування для підвищення зарплат лікарям.

На сьогодні НСЗУ перерахувала понад 1,3 млрд грн на виплату підвищених зарплат медикам у вересні та у жовтні. Оплати за додатковими договорами за вересень на суму понад 1,225 млрд грн отримали 1 515 медичних закладів.
До того ж, 141 заклад отримав гроші на доплати від НСЗУ. Загальна сума 101,8 млн грн.

Для того, аби отримати кошти на виплату, необхідно укласти договір та висловити свої ідеї та пропозиції, після чого його затвердять. Станом на сьогодні свої ідеї до НСЗУ подали всі медичні заклади, які мають право на отримання доплат для підвищення зарплат медикам. З них, 585 закладів вже уклали договір з НСЗУ, ще 2 договори підписано з боку НСЗУ і відправлено на підписання надавачами послуг, договори з 7 закладами перебувають на перевірці з погодженням та 2 заклади подали свої пропозиції з помилками і мають їх переробити, тільки після цього з ними зможуть укласти договір.

Від admin