За даними балансових розрахунків фондів споживання основних сільськогосподарських продуктів, у 2019р. в Тернопільській області в розрахунку на одну особу спожито 290 шт яєць, 245 кг молокопродуктів, 168 кг овочів та баштанних, 163 кг картоплі, 98 кг хлібних продуктів (хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно, крупи, борошно, бобові), 54 кг плодів, ягід та винограду, 49 кг м’яса та м’ясних продуктів, 26 кг цукру, 13 кг олії, 10 кг рибних продуктів. У 2019р. порівняно з 2018р. в області зросло споживання всіх основних сільськогосподарських продуктів. Найбільше зросло споживання яєць (на 18 шт), молока та молочних продуктів (на 14 кг), овочів та баштанних (на 9 кг), а також плодів та ягід (на 5 кг) і хлібних продуктів (на 4 кг).
Мешканець області за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів (на 45 кг) картоплі (на 27 кг). Разом з тим, на Тернопільщині спостерігається нижчий рівень споживання, ніж по країні загалом таких продуктів як: м’ясо та фрукти (на 5 кг), цукор та риба (на 3 кг).
Калорійність середньодобового раціону мешканців області в 2019р. становила 2768 ккал, що на 119 ккал більше порівняно з 2018р. та на 77 ккал більше, ніж у середньому по Україні.