Лікарні Тернопільщини забезпечені необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту для боротьби з коронавірусом. В резерві на складах знаходяться захисні костюми, халати, сотні тисяч медичних масок та респіраторів, які при погіршенні ситуації будуть направлені в район спалаху коронавірусної інфекції.

«Від початку пандемії в область надійшли засоби захисту на суму один мільйон дев’ятсот тисяч гривень. Це щитки із захисним екраном, медичні маски, респіратори. Також ми отримали дуже дороговартісне обладнання від державних підприємств. Це чотири рентген-апарати, що вартують майже 20 мільйонів гривень», – розповів начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук.

Завдяки Уряду, Президенту та керівництву ОДА область отримала більше 35 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом, – додає Володимир Богайчук.

Окрім того десятки мільйонів гривень було витрачено не оновлення Тернопільського обласного лабораторного центру та придбання розхідних матеріалів для збільшення кількості тестувань методами ІФА та ПЛР. Закупівля засобів індивідуального захисту, лабораторного обладнання та розхідних матеріалів для проведення лабораторних досліджень обійшлась більш як у 30 мільйонів гривень.

Від admin