Станом на 15 вересня рівень підготовки об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року  складає  90 %.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук  під час засідання    Антикризового енергетичного штабу, яке провів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Фактично підготовлено 1 186  котелень усіх форм власності, 1 125  об’єктів соціально-культурного призначення. Здійснено ремонт/заміну водопровідних, каналізаційних та теплових  мереж. Замінено 35  котлів на відомчих котельнях області. Створено запас вугілля у кількості 236,4 тонн. Здійснено капітальний/поточний ремонт 266,8 тис. квадратних метрів вулиць і доріг, заготовлено 23,8 тис. тонн посипкового матеріалу та реагентів», – констатував   заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук

Також він наголосив, що в області здійснюється ряд заходів, передбачених Планом скорочення та заміщення споживання природного газу на 2020 рік.

«Станом на 01.09.2020 проведено роботи з реконструкції, технічного переоснащення, дооснащення, заміни, встановлення нових котлів на  11 котельнях теплокомуненерго на загальну суму 108,5 млн гривень», – зазначив  Ігор Гайдук.

Прем’єр-міністр відзначив, що Уряд одразу після призначення визначив пріоритетом виведення енергетичної галузі з кризи та забезпечив усі умови для успішної підготовки та проходження зими.

«Всі українські родини, дитячі садочки, школи та лікарні взимку повинні бути забезпечені теплом. У нас є для цього всі умови. Сьогодні бачимо стабільно високі запаси палива на ТЕС і ТЕЦ, маємо рекордні запаси газу», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр доручив головам ОДА, Міністерству розвитку громад та територій, Міністерству енергетики, Фонду державного майна та НАК «Нафтогаз України» оперативно розв’язати питання з проблемними ТЕЦ.

За підсумками засідання Денис Шмигаль також доручив очільникам обласних держадміністрацій щотижня проводити наради з підготовки до опалювального сезону та доповідати про їх результати Міністерству енергетики.

Від admin