У квітні, коли стало зрозуміло, що для подолання коронавірусу та його наслідків знадобиться чимало грошей, Кабмін ініціював створення спеціального стабілізаційного фонду. Щоб наповнити його, довелося забрати кошти з фінансування освітніх, культурних та спортивних проєктів, програм регіонального розвитку, енергоефективності тощо. В результаті, було створено спеціальний фонд, що становив майже 65 мільярдів гривень, які мали піти на подолання епідемії та її наслідків, – пишуть «Ternopoliany.te.ua».

Згодом більше половини грошей із цього фонду, а саме 35 мільярдів, спрямували на так зване «велике будівництво доріг». Чимало публікацій свідчать, що гроші розійшлися за непрозорими «схемами». Можна багато сперечатися про доцільність «закатування «ковідних» грошей в асфальт». Скажімо, в Уряді та «Слузі народу» неодноразово пояснювали, що, оскільки через коронавірус збільшилося безробіття, то будівництво доріг по-новому запустить економіку та дасть нові робочі місця.

Але найефективнішим витрачанням «ковідних» коштів виявилося фінансування Міністерства внутрішніх справ. Міністерство отримало 2,7 мільярдів для надання додаткової доплати правоохоронцям із так званого «ковідного» фонду. Тепер поліцейські відпрацьовують доплати, складаючи протоколи на вчителів та підприємців у містах, які уряд з міркувань політичної далекоглядності відніс до «червноної» зони. Боротьба Уряду з «ковідом» триває.

Від admin