Щорічно, напередодні Дня Рятувальника, у другу неділю вересня, ми зустрічалися у Марійському духовному центрі у Зарваниці, на професійній прощі. Однак, через карантинні обмеження, а також враховуючи те, що за епідемічним зонуванням України, Теребовлянщина належить до червоної зони, цьогорічна професійна проща відбулася у онлайн форматі.

Священники Малої базиліки Марійського Духовного Центру молилися за всіх рятувальників України, їх сім’ї, рідних та близьких.

Владика-помічник Тернопільсько-Зборівський Кир Теодор Мартинюк, щиро побажав усім працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, аварійно-рятувальних служб та формувань, Божого захисту та опіки, бо людські можливості обмежені, а для Господа нема нічого не можливого.

Божественна Літургія відбулася на площі, перед Собором Зарваницької Матері Божої, тож усі прочани мали можливість дотриматись соціальної дистанції та карантинних обмежень.

Участь у Богослужінні взяли співробітники підпорядкованих підрозділів УДСНС України у Тернопільській області на чолі із начальником Управління, Віктором Маслеєм.

проща

Від admin