Тернопіль продовжує святкові заходи. Так, 27 серпня, у четвер, о 13 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника Івана Франка, приурочене 164-ї річниці з дня народження великого Каменяра. О 14 годині на літній естраді парку імені Тараса Шевченка розпочнеться урочиста церемонія нагородження працівників міської ради, депутатів, працівників комунальних підприємств та установ з нагоди 29-ї річниці Незалежності України.

Впродовж дня у соцмережах проходитиме віртуальний флешмоб «Не вмре поезія – не згасне сила духу». Також 27 серпня у Палаці кіно о 18 годині 30 хвилин відбудеться допрем’єрний показ фільму режисера Андрія Іванюка «Східняк» за участю творчої групи та народного артиста України Богдана Бенюка. Ще однією мистецькою «родзинкою» цього дня стане концерт, які проходитиме на незвичному майданчику –  сценою для тернопільських музикантів з 17 до 20 години стане теплоход «Парій».

З 27 серпня у Тернополі відбуватиметься і ряд фестивалів. Зокрема, це Всеукраїнський онлайн фестиваль «Не святі горшки ліплять» на тему «Зооморфія в кераміці». Вже з наступного дня в парку Шевченка проходитимуть майстер-класи з гончарства, а 30 серпня о 21.30 дійство завершиться випалюванням вогняної скульптури на набережній ставу.

На Театральному майдані впродовж трьох днів проводитимуть фестиваль повітряних куль «Файне небо». Сім професійних команд з різних міст України влаштовуватимуть польоти на повітряних кулях. 27 серпня ввечері у різних локаціях Тернополя запланований традиційний підготовчий обряд – «Гріти небо». 28 серпня ввечері організатори обіцяють показові старти з використанням спецефектів, присвячені Дню міста. 29 і 30 серпня відбуватимуться ранкові та вечірні старти з Театрального майдану, а також у денну пору доби тернополяни матимуть унікальну можливість піднятися на кулі над Театральним майданом та приземлитися назад на майдан.

Щодо спортивних заходів, то 27-28 серпня на волейбольному майданчику відпочинкової зони «Циганка» проходитиме відкритий чемпіонат міста з пляжного волейболу.

Від admin