Випускник Тернопільського технічного ліцею Богдан Вдовін отримав по 200 балів на ЗНО з фізики та математики. 200 балів з математики отримав після того, як подав апеляцію до Центру оцінювання якості освіти. Бо його тести оцінили у 199 балів, повідомляє suspilne.media

“Заповнюючи бланк відповідей, я у завданні 25,1 випадково провів ручкою, через це комп`ютер не зарахував відповідь, як правильну”, – розповів Вдовін.

Через це, каже Вдовін, вирішив подати апеляцію. У цьому хлопця підтримала його вчителька математики Неля Солодка.

“Я очікувала, що у нього буде 200 балів ще тоді, коли він навчався у 10-му класі. Богдан самостійно опрацював матеріал з математики 11-го класу, так що в 11-му класі йому було абсолютно не важко”.

Максимальну кількість балів Вдовін отримав і за тестування з фізики. До нього готувався за шкільною програмою, без репетиторів, – каже Вдовін.

“Я готувався близько однієї-півтори години ранком, після школи, близько чотирьох годин кожного дня.

Я не вважаю, що власні здібності мають якийсь надзвичайний вплив на успіх”.

Богданова вчителька з фізики Наталія Бойко розповіла, що хлопець неодноразово брав участь в олімпіадах з фізики:

“Щороку це були перші місця на олімпіадах з фізики на рівні міста та області. І так по 11-ий клас включно. Шкода, що дитина не поїхала на 4-ий етап Всеукраїнської олімпіади з фізики”.

Начальниця обласного управління освіти Ольга Хома розповіла, за те, що хлопець отримав 200 балів одразу за два предмети, йому виплатять грошову винагороду.

Від admin