За даними опитування, проведеного авторитетною соціологічною групою «Рейтинг», за перемогу на виборах до Тернопільської обласної ради будуть боротися три політичних сили – «Слуга народу», «Європейська солідарність» та нова партія «ЗА МАЙБУТНЄ», – пише «Галас». Дані опитування в Тернопільській області з’явилися на сайті групи «Рейтинг».

З виборців, які визначилися і готові прийти на вибори, близько 22% готові віддати свої голоси за «Слугу народу», 18% – за «Європейську солідарність» та 15% – «ЗА МАЙБУТНЄ». Також долають прохідний бар’єр зі значно меншим показниками «Свобода» і «Батьківщина», близько 9 та 8% відповідно.

Що цікаво, результати партій В. Зеленського і П. Порошенка корелюються з даними парламентського рейтингу партій в області. Натомість, у партії «За майбутнє», яку в Тернопільській області асоціюють з нардепом-мажоритарником Іваном Чайківським, обласний рейтинг в рази випереджає парламентський.

Рейтинг нової політичної сили Івана Чайківського підтверджує загальноукраїнську тенденцію, що на місцевих виборах у жовтні на перших ролях будуть локальні політичні партії, які опираються на знаних, авторитетних та діяльних в регіонах людей. «ЗА МАЙБУТНЄ» позиціонується на Тернопільщині як платформа для об’єднання господарів і патріотів. Іван Чайківський, якого з-поміж мажоритарників у Тернопільській області на виборах до Верховної Ради підтримали найбільше виборців (35%), став «магнітом» для притягнення успішних в різних галузях тернополян, які втомилися від засилля так званих політиків та випадкових людей у владі.

Останню тенденцію яскраво підтверджують антирейтинги ключових парламентських партій в нашому регіоні. За даними соціологічної групи «Рейтинг», слідом за ОПЗЖ Медведчука, в рейтингу антипатій тернополян розташувалися партії В. Зеленського і П. Порошенка.

Довідково:

Аудиторія опитування: мешканці Тернопільської області від 18 років і старші. Опитування проводилося 12-21 червня 2020 року.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю та освітою. Загальна вибіркова сукупність: 1 200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face to face). Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,8%.

Від admin