Біля села Буцнів, на території села Мишковицької сільської ради з літа 2019 року, функціонує “Мишковицька мікрогес”, яка належить приватному малому підприємству “ЛЮКС”.

Внаслідок використання води для гідроенергетики різко погіршується стан ріки Серет, гідроспоруда періодично повністю висушує русло ріки.

В обласному управлінні екології та природних ресурсів зазначають, що документів про оцінку впливу ГЕС на навколишнє середовище не видавали.

Від admin

Один коментар до “Правоохоронці перевірятимуть законність діяльності Мишковицької мікроГЕС”
  1. 1. в результаті піднаття рівня води у верхній частині річки затоплені скотомогильники з часів масового мору свійських тварин невідомими хворобами. є ймовірність, що вони будуть розмиті і зараза рознесеться річкою.
    2. в тому самому місці також є чумні могильники та з іншими хворобами які масово знищували населення.
    3. в результаті підняття рівня води вже обвалюються береги в с Буцнів в безпосередній близькості до будівель. розмочується осушена заплава де побудували новобудови і вони підуть всі в болото.
    4. наскільки відомо ця ГЕС зовсім не відповідає проекту.
    5. ГЕС суттєво погіршила якісь напруги, в ночі в людей перегоряють холодильники і компютери.
    6. в гонитві за грошми ГЕС працює не в усталеному режимі а дає воду порціями, тому знищена повністю екосистема в результаті коливань рівнів води.
    ой ще багато знаю чому її треба закрити…
    навіть ходять слухи, що науковці з Технічного університету які колись давали позитивні висновки круто поміняли свою думку. і тепер категорично проти будівництва ГЕС.

Коментарі закриті.