Місцевим мешканцям передали ключі від нового універсального спортивного майданчика, що з’явився в Тернополі на вулиці Генерала Тарнавського, 18-22. Тож відтепер кожен охочий може відвідати дану спортивну локацію, – інформує Тернопільська міська рада.

Облаштування майданчика проводилося в рамках проєкту співфінансування, 50% коштів надійшло з державного бюджету, ще 50% – з бюджету Тернопільської громади, – зазначає міський голова Сергій Надал. Роботи було розпочато минулого року, цьогоріч майданчик повністю готовий. Універсальність його полягає в тому, що тут можна грати не лише у футбол, а й в інші ігрові види спорту.

Для збереження належного стану спортивної локації мешканці можуть у нічну пору доби зачиняти майданчик, тим самим продовжити термін його експлуатації.

До речі, з початку 2020 року в Тернополі облаштовано 25 нових дитячих ігрових зон та ще на п’яти – ремонтні роботи тривають.

 Облаштовують елітний безкоштовний фітнес-центр на повітрі

У Тернополі тривають роботи з реалізації проєктів-переможців «Громадського бюджету 2020». Зокрема, у дворі на вулиці Київській, 1 цими днями облаштовують унікальний спортивний майданчик під відкритим небом, аналогів якому немає у місті.

Як розповідають ініціатори ідеї, засновується такий безкоштовний фітнес-центр під відкритим небом, аби жителі мікрорайону мали змогу активно займатися спортом і задля створення альтернативи спортзалам та фітнес-клубам. Отож, на майданчику для воркауту будуть розміщені гантельний ряд, а також тренажери для виконання станової тяги і присідань, «метелик», верхній та нижній блоки тощо.

Окрім проєкту №14 «Вуличний спортзал: Київська, 1», роботи в рамках Громадського бюджету ведуться ще на 18-ти об’єктах у Тернополі.

Завершився капітальний ремонт чергового двору. Прохання мешканців враховані

Підрядна організація завершила капітальний ремонт двору на вулиці Тарнавського, 4 у Тернополі. Роботи на цьому об’єкті розпочались минулого року. Тоді було оновлено пішохідну частину двору. Цьогоріч проводилося встановлення нового асфальтобетонного покриття.

На прохання мешканців, зроблено додаткові пандуси біля під’їздів. Також планується спрямувати кошти на облаштування додаткових місця для паркування у цьому дворі.

Зріс розмір соціальної допомоги на дітей

У Тернополі зріс розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. Відтак, з 1 січня 2020 року максимальний розмір допомоги становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, – 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Для осіб, які отримували допомогу з січня 2020 року, буде здійснено автоматичний перерахунок допомоги.

Також, відповідно до змін до законодавства України, встановлено, що у 2020 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить:

для працездатних осіб — 25 відсотків;

для дітей: з 1 січня 2020 року — 85 відсотків, з 1 липня 2020 року —130 відсотків;

для осіб, які втратили працездатність, та осіб з інвалідністю — 100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.

Контрактники з Тернополя отримали по 15 000 гривень

З початку цього року 66 тернополян, які пішли на військову службу за контрактом, скористалися своїм правом отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 15 000 гривень від Тернопільської міської ради. Ці кошти передбачені у Програмі «Турбота».

Для отримання цієї компенсації військові-контрактники подають пакет документів у військкомат, а вже ця структура передає відповідне подання в управління соціальної політики. Після цього кошти спрямовуються на рахунок зазначеного у документах військового.

Станом на 6 липня 2020 року таку допомогу від міської ради отримали 66 військових. Кошти виплачені в повному обсязі.

Від admin