У Тернополі будуть презентувати книгу митрополита Андрея Шептицького «Наша державність. Як будувати Рідну Хату», яку він написав ще у 1941 році.
Твір, кажуть дослідники, без перебільшення унікальний, адже автор створив його в період, коли Україна фактично не мала власної державності. Незважаючи на це у своїй праці митрополит, який був не тільки главою церкви, але й успішним інвестором та бізнесменом, дає глибоко продумані поради, як країні вийти із важкого становища та що зробити українцям, аби збудувати справді міцний національний фундамент. Презентація відбудеться завтра, 15 липня, о 13.30 у сквері на Січових Стрільців, 6, навпроти єпархії УГКЦ.

Через актуальність послання Андрея Шептицького його працю вирішили перевидати у рамках проекту «Бібліотека Української Галицької Партії».

«Чому ми видали цю книгу? Та тому, що вона давно перетворилася на раритет, її просто нема де купити. У той час ми розуміємо, що зараз вона потрібна усім нам, як ніколи. Як на мене, ідеї, викладені Шептицьким, зараз актуальніші, ніж тоді, коли він писав їх», – розповідає Іван Кізюк, голова Тернопільської міської організації УГП, член Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

В Українській Галицькій Партії наголошують, що увесь тираж книги, а це п’ять тисяч примірників, буде розповсюджено на безкоштовній основі. Зокрема, вона надійде в міські бібліотеки. Також отримати видання можна і в громадській приймальні УГП, що за адресою вул. Шашкевича, 8В, 7-ий поверх.

Від admin