Другу хвилю коронавірусу можна обійти, але якщо не вжити заходів обережності, вона може стати дуже руйнівною. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге, передає “НВ“.

“Друга хвиля не є неминучою. Однак дедалі більша кількість країн знімає обмеження, є явна загроза повторного сплеску інфекції COVID-19. Якщо не лікувати ці сплески, друга хвиля може наступити, і вона може бути дуже руйнівною”, – сказав Клюге.

Він зауважив, що наразі ситуація не краща, ніж на початку року. У світі досі немає ні вакцини, ні лікування від коронавірусу.

“Добра новина в тому, що ми багато чого навчилися після першої хвилі. Якщо виникне новий сплеск, ми будемо краще підготовлені, ми краще розуміємо вірус, які заходи працюють і як нам підготуватися”, – заначив директор.

Він наголосив, що необхідно поступово і обережно знімати введені обмеження та вести постійний моніторинг ситуації.

Водночас представниця ВООЗ Маргарет Гарріс заявила, що кількість нових випадків COVID-19, які виявляють за добу, скорочується в Західній Європі, але збільшується в Росії та Східній Європі. Про це повідомляє LB.ua.

“У Європі, в Західній Європі, ми спостерігаємо стійке зниження. Воно не швидке, але є стійке зниження нових випадків, що реєструються за добу. Це означає, що кількість нових випадків усе ще значна, але поступово зменшується, за винятком Росії та Східної Європи, де ми все ще спостерігаємо зростання”, – розповіла Гарріс.

Представниця ВООЗ також розповіла, що в китайському місті Ухань, який став епіцентром захворювання, перевірили майже 10 мільйонів осіб і виявили лише 300, в основному безсимптомних, випадків COVID-19. Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що нині у світі розробляють 133 вакцини проти коронавірусу . Із них 10 перебувають на стадії клінічних випробувань.

Від admin