Напевно, всі пам’ятають, як тонко і делікатно-ніжно пахне гвоздика. Якщо говорити про гвоздики садові, то у себе в квітнику її можна мати в різних варіантах: турецька, альпійська, китайська, периста. Ці невибагливі багаторічні квіти дуже гарно виглядають і на клумбах, і на грядках присадибних ділянок, і у ящиках чи вазонах на балконах.

До речі, розсаду гвоздики висадити ще не пізно. Тим більше, що в магазинах «Урожай» є багато чудових варіантів перистої гвоздики – рожевих, бордових, густо-фіолетових відтінків. Ці рослини невисокі – до 30-40 см у висоту. Цвітуть практично цілий червень. Завдяки пишним стеблам, садівники можуть використовувати перисту гвоздику як ґрунтопокривну рослину, аби створити гарні зелені килимки, які прекрасно доповнюють або навіть заміняють газон на сонячних ділянках. У композиції з хвойними чагарниками і трояндами, галявинки цих квітів забезпечують теплу, затишну атмосферу в саду.

Щодо інших цікавих квітів, які можуть цього літа, завдяки «Урожаю», прикрасити вашу клумбу, так це, скажімо, остеоспермум, який ще називають «капською маргариткою» або «африканською ромашкою». Квітка належить до родини айстрових і розпускає красиві різних відтінків рожевого, фіолетового кошички із синьо-чорним або фіолетовим центром. Завдяки тривалому цвітінню, остеоспермум – бажаний гість не лише в саду, але й на підвіконні. Пахне він приємно-терпкувато і, починаючи цвісти у червні, дарує свою красу практично до пізньої осені. До речі, поливати цю рослину потрібно помірно, вона добре переносить незначну посуху, але тоді може зменшити кількість і розмір квітів.

Оригінально виглядає на клумбах і цинерарія срібна – декоративний кущ висотою 25-30 см із сріблистим листям, який застосовується і як елемент групових посадок на клумбах, квітниках, міксбордерах, і як фон для інших рослин, і самостійно. Рослина ця є відносно невибагливою, однак «хоче» регулярного поливу.

Щодо більш традиційних садових квітів, то в магазинах «Урожай» ще в наявності розсада чорнобривців, петунії, сурфінії, пеларгонії, бегонії, лобелії, сальвії.

Заходьте в магазини «Урожай»: вул. Руська,17, вул. Манастирського, 48, вул. 15 Квітня, 15 та кіоски «Урожай» на центральному ринку. Телефони для довідок: 098-872-22-55; 066-795-31-36.

Від admin