Вкотре майбутнє Української держави, наших дітей, опинилося під загрозою. Україну руйнують ті, хто мав би її захищати. Голова Верховної Ради збирається переглянути закон про мову і відкрито про це говорить. Міський голова разом із побратимами-свободівцями виступив проти зміни законодавства про мову.

Загрози для майбутнього.

Нас хочуть позбавити української мови — головної ознаки нації.

Нас знову хочуть поділити на різні сорти за кремлівським сценарієм.

Нас намагаються зневажити і принизити, як це робили різні окупанти.

І це важливо, бо мова, як основна ознака нації та державності важливіша за економіку. “Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову!” – сказала Ліна Костенко. І це правда. Якщо у нації забрати її історію, мову, культуру, вона перетвориться у рабів. Зараз знову хочуть забрати майбутнє у нашої країни. Майбутнє у наших дітей. Перетворити на слухняних рабів.

Геополітичний вибір. Мова — це насправді геополітичний вибір України. Українська Незалежність у новітні часи починалася завжди з гуртків відродження української мови. За мову і Україну загинули мільйони українців різних поколінь і продовжують гинути зараз. Нашу мову знищували указами. Нас намагалися асимілювати. Носіїв мови винищували фізично. Нам дуже дорогою ціною далося право — бути собою. Закон про мову став поворотним на шляху України до Європи — геть від московського рабства. Україна вдихнула на повні груди. Українці відчули що можуть бути собою у власній державі. Почалось активне відродження українського кіно, книги, мистецтва. Українські діти отримали можливість повноцінного патріотичного виховання на глибоких традиціях попередніх поколінь. Тепер у нас хочуть забрати цей шанс. Підступно і підло. Прикриваючись “правами людини” і єдністю, а насправді працюючи на розкол суспільства.

Економіка. Квоти на радіо і телебаченні. Запровадження обов’язкового дубляжу і мови викладання дали потужний поштовх розвитку ринку інтелектуальної, освітньої та розважальної продукції. В Україні почали знімати якісне українське кіно. З’явилася якісна українська музика. З’явилися освітні програми. Сумарно цей ринок оцінюють приблизно у 1 млрд грн на рік. Це ті кошти, які може реально втратити економіка України у разі перегляду законодавства у сторону погіршання.

Безпека. Мова є ключовим елементом безпеки, особливо зараз, в умовах потужної інформаційної війни проти України. Все просто — чим більше українців повертається до своєї рідної мови, особливо серед молодого покоління, тим важче на нього впливати мовою російською. Тим менша загроза від пропаганди.

Ми маємо право бути собою

Мовою і державою не торгують. За жодних умов. Це злочин. Тому треба рішуче виступати проти навіть найменших натяків на таку можливість. Українці вибороли своє право бути собою на своїй землі.

У нас знову хочуть забрати історичний шанс на побудову справжньої української національної держави – держави Українського народу. Краще такі спроби зупинити зараз, ніж потім знову класти за них мільйони життів.

Кожен, хто намагається “гратися” питанням нації, поваги до українця, має розуміти — настане кара. Швидка і жорстка.

Кожен, хто вважає себе патріотом України, сьогодні має звернутися до Голови Верховної Ради, Президента України та кожного народного депутата і вимагати припинити нападки на основи української нації та державності! Саме з нищення мови, культури, історії — починається шлях у нікуди.

Сьогодні окремі політики своїми публічними заявами “пробують ґрунт”. Перевіряють, чи не спить українець. Саме тому голос кожного з нас важливий, бо так можна запобігти демонтажу української держави. Українці повинні не допустити малоросійського реваншу та захистити природнє право бути собою на своїй Богом даній землі!

Від admin