Цікавить розсада? Заходьте в магазини «Урожай» у Тернополі. Вибір культур – великий, різноманітний та прогресивний! Городників насамперед має зацікавити капуста. Яка? В асортименті усіляка різна: броколі, брюссельська, савойська, цвітна, червоноголова, білоголова – рання, середня та пізня. Словом, на будь-який смак, відповідно до кулінарних уподобань.

rozsada-05-2020-1

Майте на увазі, що брюсельська капуста росте дуже інтенсивно, а значить, займає досить багато простору, тому садити рослину потрібно за схемою 50х50 см. Брокколі любить пухкі, родючі грунти, де pH слабокисла або нейтральна, кращими попередниками для неї будуть картопля, бобові, морква, і при висаджуванні розсади цієї капусти відстань між ямками має становити 40 см, а ширина між рядами – 50-60 см.

Для шанувальників прянощів в «Урожаї» теж є  багато чого цікавого, аби мати ексклюзивні “прикраси” як власного городу, такі і меню літніх страв для усієї родини. От, скажімо, – поживний, смачний і дуже модний зараз базилік. Видів його в продажу наразі багато – городній, грецький, лимонний, червоний. Аж хочеться негайно подати рецепти салатів та інших м’ясних чи рибних страв, до яких додають цей смачний і вишуканий інгредієнт.

Нагадаємо, що місце для посадки і подальшого вирощування базиліка вибирають неодмінно сонячне та захищене від вітру і чудовий варіант, якщо там раніше росли огірки, помідори або картопля. Садять рослини на глибину 6-8 сантиметрів і на відстані мінімум 25 сантиметрів одну від одної. Далі саджанці регулярно поливають, а землю розпушують і прополюють. Пересадку базилік переносить відносно легко, але на перших порах розвивається повільно. Тому важливо не допустити появи бур’янів, які можуть заглушити зростання рослини.

А щодо рецептів теж зволікати не будемо! Візьмемо наразі для прикладу один із «найрозкрученіших» салатів із базиліком, так званий «капрезе», що поєднує свіжі помідори, ніжну моцареллу і зелений, яскравий на смак базилік!

Щодо інших пряних трав, то в «Урожаї» є також розсада меліси, селери кореневої.

Для любителів вирощування квітів, які паралельно виступають дизайнерами естетичного оформлення власних присадибних ділянок, квітників, подвір’їв, і просто для тих, хто полюбляє квіти, в магазинах «Урожай» просто величезний вибір розсади. Це айстри, вербена, безсмертник, агератум рожевий та синій, кермек та мальви, газанія і годеція, жоржини, сальвії та інші однорічні і багаторічні рослини.

Додамо, що в упаковці кожної з культур є по десять саджанців, вартість упаковки – 20 грн.

Магазини «Урожай» працюють у Тернополі за адресами: вул. Руська, 17, вул. Манастирського, 48, вул. 15 Квітня, 15.

Телефони для довідок: 098-872-22-55; 066-795-31-36, 0352-28-99-98!

Працюємо без вихідних!

Від admin