Єдиною оселею для самотніх чи хворих стареньких на Тернопільщині є геріатричні відділення районних лікарень. Тут мешкають самотні люди похилого віку, які отримують консультативно-діагностичну і медичну допомогу. Зокрема, проходять обстеження, здають аналізи, відновлюють своє здоров’я після хвороб. Належний догляд всім, хто цього потребує, забезпечує  висококваліфікований медичний персонал, – пише «TeNews».

agroprod-dopomoga-04-2020-3

Захистити від коронавірусу медиків, які опікуються одинокими мешканцями Тернопілля похилого віку, взялися активісти Окружного гуманітарного штабу для боротьби з COVID-19. За ініціативи депутата Верховної Ради Івана Чайківського, це волонтерське об’єднання вже місяць активно діє в п’яти районах Тернопільської області.

agroprod-dopomoga-04-2020-2

Так, впродовж 24-25 квітня, в рамках ініціативи нардепа #безпека_лікаря_наша_безпека, було надано 60 одноразових захисних комбінезонів і 600 одноразових 4-шарових масок геріатричним відділенням: в с. Денисів (Козівського району), с. Саранчуки (Бережанського району), с. Перепельники (Тернопільського району). У медичний заклад Перепельників було передано також блок туалетного паперу, який надало ТОВ «Тернопільський папір».

agroprod-dopomoga-04-2020-1

Двадцять одноразових захисних комбінезонів, 200 одноразових масок і 20 респіраторів FFP3 вітчизняного виробника, координатор Гуманітарного штабу в Тернопільському районі Володимир Болєщук, спільно з в.о. головного лікаря Тернопільської центральної районної лікарні Іваном Трачом та в.о. керівниці Центру первинної медико-санітарної допомоги Тернопільського району Галиною Соколовською, привезли лікарям геріатричного відділення у с. Мишковичі.

agroprod-dopomoga-04-2020-4

Допомогу також отримав Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат у с. Краснопуща. Волонтери Тернопільського та Бережанського гуманітарних штабів Рустам Ергешов і Ярослав Дрюченко передали медикам закладу 10 захисних комбінезонів і 200 одноразових масок.

agroprod-dopomoga-04-2020-5

Від admin