Волонтери і активісти окружного Гуманітарного штабу для боротьби з СOVID-19 перебувають на постійному зв’язку з лікарями районних медичних закладів, запитуть про їхні потреби і намагаються одразу ж забезпечити необхідними засобами захисту. Вже більше місяця штаб діє в рамках ініціативи нардепа Івана Чайківського під гаслом #безпека_лікаря_наша_безпека, – пише «TeNews».

chaikivskyy-boksy-2020-4

У квітні надійшло прохання від медпрацівників щодо термобоксів – спеціальних пластикових мобільних контейнерів, у яких за сталої низької температурі безпечно транспортувати пробірки зі зразками біоматеріалу на проведення ПЛР-тестів. В процесі встановлення контактних осіб, щоб взяти аналізи і в них. Для перевезення пробірок використовують спеціальні сумки. Проте дезінфікувати їх набагато важче, довше і ненадійно.

chaikivskyy-boksy-2020-5

Гуманітарний штаб Тернопільського району оголосив збір коштів спеціально під таку потребу лікарів. На цю ініціативу, окрім мешканців Тернопільщини, відгукнулася парламентська депутатська група «За майбутнє», до якої входить і депутат Верховної Ради Іван Чайківський. Було придбано 18 термобоксів та акумулятори холоду до них (на суму 15 531,60 грн) для центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій загальної практики-сімейної медицини і лікарень трьох районів нашої області.

chaikivskyy-boksy-2020-2

Активісти окружного Гуманітарного штабу передали ці термобокси, згідно потреб, у такі медичні заклади: 2 штуки – лікарям Залозецької районної лікарні; один – у Зборівську центральну районну лікарню; 5 штук – сімейним лікарям Центру первинної медико-санітарної допомоги Тернопільського району; 3 штуки – сімейним лікарям Бережанського району; 2 штуки – амбулаторіям сімейної медицини Зборівського району та по одному – сімейним лікарям у селах Ігровиця, Настасів, Великий Глибочок, Мишковичі, селищі Велика Березовиця.

chaikivskyy-boksy-2020-1

Усього окружним Гуманітарним штабом було передано 19 таких контейнерів, укомплектованих акумуляторами холоду. Один із цих термобоксів придбано за кошти благодійників Ольги Процишин (яка перерахувала на цю потребу 100 грн) і Оксани Качунь (яка перерахувала на це 1100 грн). Ним користуються сімейні лікарі Тернопільського району.

chaikivskyy-boksy-2020-3

Від admin