З наступного тижня пом’якшення карантину чекають на усі міста. Мають запрацювати салони краси, перукарні, літні тераси ресторанів і крамнички. А ще – у деяких містах знімуть із гальм громадський транспорт. Тож чи відкриють із понеділка метро, чи пустять маршрутки та автобуси? І коли в Україні курсуватимуть поїзди?

Всі транспортники чекають, коли зможуть працювати на повну. Та випускати їх у рейс в уряді поки що не готові. Бо повноцінний запуск громадського транспорту – зведе нанівець всі карантинні зусилля. Тож у Кабміні закликають мерів знімати обмеження поступово. Для початку з 11 травня збільшити кількість рейсів.

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України:

Громадський транспорт, особливо у великих містах, – це одразу ризик сотень нових хворих, і тут треба діяти поступально і дивитись у першу чергу на питання безпеки. Кожен міський голова, несе особисту відповідальність за ситуацію у кожному місті. Та дехто готовий вмикати швидкість. Приміром, уже з наступного тижня влада Кременчука планує вивести на маршрути весь міський транспорт. Спецперепустки готові скасувати. Частково відновлять роботу звичну транспорту і в Дніпрі. А в Харкові навіть планують підземку запустити.

Та якщо роботою транспорту в містах кермують мери, то міжміським сполученням – уряд. І коли в Україні поїдуть автобуси та поїзди – ще невідомо. Дат не називають.

В “Укрзалізниці” хіба говорять, що спершу пустять електрички та “Інтерсіті”. А от щодо авіасполучення – перспективи ще туманніші. Радше, до кінця літа ніхто нікуди не летітиме.

потяг

Джерело: Подробиці

 

Від admin