Про навчання закордоном у найкращих світових навчальних закладах мріє чи не кожен випускник. Для одних ці сподівання так і залишаються мрією, для інших – стають неймовірною реальністю. Одним із таких щасливчиків став учень Чортківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 Олександр Миханцьо.

«Близько року тому я і молодіжна міська рада Чорткова проводили захід про можливості навчання в Україні та закордоном. Саме там я, простий хлопець-відмінник з багатьма інтересами, побачив відеозвернення про Ukraine Global Scholars від Ольги Василів (UGS18). Неймовірна можливість, надзвичайно патріотична ідея і перспектива зустріти другу «сім’ю» настільки мене захопили, що того ж вечора я обшукав усі джерела інформації про цю програму. Але як це буває у коханні, може здаватися, що ти недостатньо хороший для своєї другої половинки. Тоді, проте, мене переконали інші UGS-івці і я почав старанно працювати над своєю заявкою», – розповідає Сашко.

Наполегливість та рішучі прагнення хлопця не були марними. Вже через деякий час Саша отримав довгоочікуваний лист із позитивним результатом, що саме він стане одним із учасників Ukraine Global Scholars.

Літні канікули 2019-го Олександр провів у таборі UGS. Про веселі дні літнього відпочинку Сашко згадує лише з позитивом: «Я не збрешу, якщо скажу, що літо 2019 стало найкращим у моєму житті. Десятого ж серпня, коли я відправився у табір UGS, стався гігантський зсув у моєму розумі. Стільки юних, обдарованих і цікавих людей перенасичували кожен квадратний метр навколо мене. Першого дня домашнім завданням було написати кілька слів-вражень. Сам не знаю як, але у мене вийшло чимале есе про всіх нових друзів – настільки все було тепле і близьке. Ніколи не забуду веселі квести й ігри після ночей писання творів та походи карпатською природою».

Із всіх можливих варіантів коледжів, які були запропоновані юному вступнику, Олександр вибрав The Lawrenceville School.

«Чому я обрав The Lawrenceville School? Я обожнюю Lawrenceville за величезне розмаїття цікавих, унікальних і вимогливих курсів, найкрутіший викладацький колектив, середовище розумних учнів з усього світу, особливу систему гуртожитків (скидається на гоґвортську), і те, який веселий ролик директор школи прислав, вітаючи усіх прийнятих учнів», – розповідає хлопець.

До слова, за умовами програми, після завершення навчання у США всі випускники повинні повернутися працювати в Україну. Такому продовженню своєї «американської мрії» Сашко лише радий. Хлопець завжди мріяв розвивати рідну державу. На його думку, саме так можна віддячити Ukraine Global Scholars за можливість отримання якісної освіти. Розвиток та успіх України, визнання її іншими державами – ось головна ціль, яку поставив для себе юний чортків’янин.

Від admin