20 травня Кабмін ухвалив рішення про запровадження адаптивного карантину. Відповідно до постанови, в регіонах, в яких здійснюється послаблення карантину, дозволено відновити роботу дошкільних навчальних закладів. Враховуючи спад захворюваності на коронавірусну інфекцію у Тернополі, міським оперативним штабом прийнято рішення, що з 1 червня дошкільнята зможуть відвідувати дитячі садочки у нашому місті, – пише «TeNews». До цього часу будуть завершені підготовчі заходи.

Проводять поточні ремонти. Міський голова Тернополя Сергій Надал, що відвідав один із садочків, повідомив про проведення ремонтних робіт.

«Наші дитячі садочки готуються до зустрічі дітей. У садочку №8, зокрема, ведуться роботи з термоізоляції фасаду, ремонтується дах та проводяться інші поточні ремонтні роботи», – зазначив у своєму коментарі Сергій Надал.

Безпека дітей та вихователів. Діти мають бути у безпеці. Тому продовжують масове тестування вихователів. Загалом у Тернополі є більше двох тисяч працівників дитсадків. Тестування мають провести у короткі терміни. Потрібно протестувати багато працівників. Не виключаю, що інколи виникають «години пік».

Менше килимів та м’яких іграшок. Згідно рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, з садочків будуть прибрані килими та м’які іграшки. У такий спосіб спрощують вологе прибирання у приміщеннях садочків, яке відтепер буде проводитись частіше.

Більше прогулянок і свіжого повітря. За дорученням міського голови внесено зміни до правил перебування у садочках, які враховують рекомендації епідеміологів. За сприятливих погодних умов діти будуть більшу частину часу перебувати та навчатися на вулиці.

Як буде дотримано безпеку дітей?

Для створення безпечних умов перебування дітей у садочках згідно рекомендацій МОЗ будуть змінені правила поведінки для дітей та батьків.

  1. Усіх вихователів перевірять на COVID-19. Всім працівникам дитсадків буде проведено експрес-тестування на коронавірус, щоб уникнути будь-якої загрози для відвідувачів.
  2. Батьки повинні звернутися до дільничного педіатра або сімейного лікаря для отримання довідки форми 095/О про відсутність медичних протипоказів, з відміткою про відсутність контакту з хворими на інфекційні хвороби, хворими на COVID-19, з підозрою на COVID-19, та з особами, які перебувають на самоізоляції. Така довідка буде видаватися батькам без проведення огляду та відвідування дитиною медичного закладу.
  3. У кожному садочку буде присутній медпрацівник, який слідкуватиме впродовж дня за станом здоров’я дітей.
  4. Медпрацівник проводитиме огляд дитини перед тим, як вона потрапить у групу на вулиці. Зокрема дітям замірятимуть температуру. Крім того раз на три години перевірятимуть температуру дітей та працівників дитсадків для вчасного виявлення захворювань.
  5. Батьки і працівники дитячих садків зобов’язані при зустрічах використовувати медичні маски.

Міський голова Сергій Надал попросив поставитися з розумінням до незручностей, які можуть спричинити посилені заходи безпеки.

«Завдяки вчасним заходам у Тернополі вдалося уникнути значного сплеску захворюваності. Але ми маємо залишатися пильними, особливо у випадках, коли йдеться про здоров’я і безпеку наших дітей. Я прошу з розумінням поставитися до деяких обмежень. Вони мають мінімізувати загрозу зараження дітей, а у випадку його виявлення, вчасно надати допомогу», – сказав Сергій Надал.

Від admin