У Слов’янську на сході України експерти проводять слідчий експеримент у справі обвинуваченого Італією у вбивстві гвардійця з Тернопільщини Віталія Марківа. Фахівці намагаються встановити обставини загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккелі та російського перекладача Андрія Миронова 24 травня 2014 року.

Як повідомляють в МВС, над цим працює група експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Київського політехнічного інституту. Вони проводять акустичні, балістичні та топографічні дослідження в ту саму пору року і на тих самих локаціях, де розгорталися трагічні події.

“Сподіваємося, слідство Нацполіції отримає фахові висновки експертів, які будуть використані італійським правосуддям для неупередженого розгляду апеляційних скарг поданої захистом нашого гвардійця та від імені держави Україна”, — зазначають в МВС.

Нагадаємо, що суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі. Українця засудили до 24 років тюрми.

Згодом у Офісі Президента України повідомляли, що навесні 2020 року очікується розгляд Апеляційним судом округу Ломбардія апеляційної скарги, поданої Україною на вирок Марківу. Та початок апеляційного процесу в Мілані стосовно українського нацгвардійця заблокувався через поширення корона вірусної інфекції, пишуть Тернополяни.

Від admin