Упродовж багатьох років тривали розмови про створення музею відомого художника Іван Марчука. Проте, лише цього річ взялися реалізовувати проєкт. Над відкриттям музею сьогодні активно працюють у Ланівцях.

За словами директора ЛМКУ «Культурний центр народного художника України І. С. Марчука» Юрія Матевощука, під час перебування Івана Степановича на Лановеччині міський голова Роман Казновецький та Іван Лобунь зустрілися з художником для того, щоб обговорити ідею створення музею. Отримавши його згоду вони одразу замовили проєктно-кошторисну документацію.

«Наразі представлена перша концепція, яка мені дуже подобається. Музей буде розташований на першому поверсі колишнього кінотеатру “Супутник”. Для мене його відкриття є пріоритетним завданням на 2020 рік. Розумію, що на все потрібний час, але сьогодні разом з міським головою працюємо у цьому напрямі дуже інтенсивно», — розповідає Юрій Матевощук.

До слова, Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, почесний громадянин міст Києва та Тернополя, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

Джерело: TeNews

Від admin