Наталія Павлюк — одна з тих лікарів з Монастириськ Тернопільської області, що захворіли на коронавірусну інфекцію. Вона щойно почала працювати і одразу потрапила в непрості часи.

Працює неврологом у центральній районні лікарні Монастириськ. В одному з ними приміщенні й терапевтичне відділення, але зараз усі перекваліфікували на інфекційні.

Загалом у місті заразилися коронавірусом 44 медичні працівники.

Зараз Наталія вже повністю одужала і вийшла на роботу, щоправда, в карантинному режимі. Про те, що в неї знайшли коронавірус, дізналася випадково від подруги, яка побачила про це інформацію в інтернеті.

Що вона відчувала, як лікувалася, чому заразилися лікарі і чи цькували її та її родину через те, що в неї коронавірус, вона розказала hromadske.

Про те, як заразилася коронавірусом і дізналася про це

Я працюю лікаркою-неврологом зовсім недавно — десь з початку лютого, щойно після інтернатури. Взагалі не помітила, що щось не так. У нас захворіла одна медсестра, і тому почали виявляти контактних осіб. Ми працювали всі разом, то всіх працівників і перевіряли.

Якщо чесно, я взагалі не відчула різниці в стані. Передзвонили і сказали: «Так, хвора». Мої результати були готові 25 березня. Але дізналася, що в мене Covіd-19, я взагалі-то від подруги, яка мені скрін з інтернету прислала. Кидає в інстаграмі фотку і питає: «Ти що, хвора?» Я кажу, та ні, ніхто не дзвонив. Вона каже: «Ну як, подивися, ось пишуть “лікар-невролог з Монастириськ, родом із Золотого Потоку — це ж ти». Отак я і дізналась, була в шоці.

Не мало так бути, мали б подзвонити і сказати спочатку мені. А так зробили паніку вже в Золотому Потоці, а я нічого не знаю. Вже потім подзвонили з поліції, і то не сказали. Просто почали питати про контактних осіб. А я питаю: «Скажіть, будь ласка, я захворіла? В мене виявили позитивний результат?» А мені кажуть: «Ми не володіємо такою інформацією, нам просто сказали перевірити всіх контактних осіб».

Це було стресово для мене, так не мало б бути. Нас перевірили всіх. Брали мазки на ПЛР-дослідження з зіву і з носа. Тоді вже ввечері і був результат. Зараз приходять пізніше, бо масово людей перевіряють і тепер це триває два дні.

Я захворіла, крім мене, ще троє людей. Тому була однією з перших. Ця жінка, що першою захворіла, лікувалася в нас у терапії. А терапія і неврологія в одному приміщенні. Пізніше вже перевіряли і реанімацію, і хірургію.

Про те, що робити, якщо тест на Covid-19 виявився позитивним

Я б хотіла порадити не тільки тим, хто захворів, а й усім: в першу чергу, треба залишатися людьми. Пандемія колись закінчиться, а неприємний осад може залишитися. Також дотримуйтеся правил карантину! Мити руки, не контактувати. Вживати багато рідини. Це банальні речі, але вони потрібні й обов’язкові. Рекомендації такі, щоб на Великдень усі сиділи вдома. Але моя думка, що після Великодня буде спалах, бо багато людей не будуть дотримуватися карантину. Залишайтеся вдома, будь ласка.

корона

Від admin