Триває протидія епідемії, створено місця обсервації. Тернополя і гостей міста просять дотримуватися карантину для збереження здоров’я і життя.

nadal-za-stolom-2020-5

Оперативно.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про епідеміологічну ситуацію у місті. Цього тижня перевірили на COVID-19 священнослужителів. Шляхом тестування виявили і підтвердили лабораторно два нових випадки коронавірусу – у священнослужителя храму Української Православної Церкви Московського Патріархату та його дружини. Хворих госпіталізували в Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги. Також триває масове тестування на коронавірус медиків екстреної медичної допомоги.

Важливо.

Вчасне виявлення осіб, інфікованих коронавірусом, дозволяє локалізувати хворих, зупинити розповсюдження інфекції, надати якісну допомогу таким пацієнтам і зменшити ймовірність важких випадків.

Хворі одужують.

Станом на сьогодні в місті після коронавірусу вже одужало п’ятеро тернополян. Про це також повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, а також подякував за роботу медикам.

Місто забезпечує обсервацію тих, хто повернувся із-за кордону.

Очільник Тернополя розповів про заходи, вжиті для здійснення обсервації тернополян, які приїхали з-за кордону. «Перед Великоднем і зараз до Тернополя повертається багато людей із-за кордону. Для них облаштовано обсерваторій на базі третьої міської лікарні. Я дуже прошу таких осіб відповідально поставитися до цього. Порушників поліція штрафуватиме. З нашого боку ми створили якомога комфортніші умови для тернополян. У палатах є санвузли і балкони. Державою не передбачено харчування людей під час обсервації, однак у Тернополі, за рахунок бюджету міста це забезпечено. Станом на 24 квітня у міській лікарні №3 на самоізоляції перебуває два десятка тернополян», – йдеться у зверненні міського голови.

Сергій Надал закликав дотримуватися усіх правил карантину і подякував містянам за розуміння та підтримку заходів.

«Я закликаю Вас дотримуватися правил карантину і обсервації. Знаю, що усі втомилися від обмежень, але багато зараз залежить від нас. Лише завдяки дотриманню карантину, обсервації і самоізоляції нам вдається призупиняти поширення коронавірусу і мінімізувати кількість хворих. Я щиро дякую тим тернополянам, які дослухаються до наших прохань і залишаються вдома», – сказав міський голова.

Школярі залишаться вдома. Останній місяць навчання тернопільські школярі залишатимуться вдома. «Учні четвертих і дев’ятих класів державну підсумкову атестацію складати не будуть – таким є рішення Міністерства освіти і науки. Останній день навчання кожна школа Тернополя обиратиме самостійно, однак більшість шкіл навчання закінчать 29 травня. Урочистих лінійок і масового зібрання школярів цього року не буде. Як закінчуватимуть навчання у школі одинадцятикласники, залежатиме від епідеміологічної ситуації. Зараз Міністерство пропонує два варіанти складання ЗНО: в середині або наприкінці літа», – сказав Сергій Надал.

Підсумовуючи міський голова, закликав тернополян до терпіння і розуміння задля зменшення негативних наслідків епідемії

«На жаль, епідемія коронавірусу змінює наші плани. Маємо знайти сили і прийняти це. Зараз головне, щоб людей, які захворіли, було якомога менше. І маємо робити для цього все. Здоров’я нам усім! Бережіть себе, своїх дітей і батьків!», – резюмував Сергій Надал.

 

Від admin