Якість харчових продуктів на ринках області постійно контролюють фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби. Відтак, від початку 2020-го до продажу не допустили 1329 кілограмів м’ясо-молочної та рибної продукції, свіжих овочів та фруктів.
Дана продукція не відповідала нормам і відповідно була шкідливою для споживача. Про це повідомляють в службі.
Зокрема, при проведенні досліджень лабораторії, які діють на санкціонованих ринках виявили продукти, які заборонили до реалізації:
– м’ясо і субпродукти – 456 кг.;
– молоко і молочні продукти – 293 кг.;
– риба – 25 кг.;
– овочі і фрукти – 384 кг.;
– продукти промислового виготовлення (молочні та ковбасні вироби) – 159 кг.;
– інші (крупи, цукор, тощо) – 12 кг.;
– яйце куряче – 12 шт.
Держпродспоживслужба закликає тернополян та жителів області свідомо ставитися до придбавання продуктів харчування, зокрема м’яса та м’ясних виробів, риби, молочної продукції, свіжих овочів та фруктів.
Джерело: TeNews