Пенсіонери та люди похилого віку, які опинилися в скрутному матеріальному становищі найбільш вразлива категорія громадян, які стають жертвами різного роду злочинів. Аби попередити та вберегти довірливих краян від протиправних дій, дільничні офіцери поліції зустрілися з працівниками міського Територіального центру соціального обслуговування населення.

Під час заходу присутні обговорили, як діяти у разі якщо громадяни вже стали потерпілими у злочинах. Поліцейські розповіли й про різновид шахрайств, за допомогою яких аферисти ошукують пенсіонерів. Серед них, коли пройдисвіти представляються працівниками тих самих соціальних служб, здійснюють обмін валют на сувенірні купюри. Окрім цього зловмисники вміють майстерно маніпулювати пенсіонерами, представляючись працівниками правоохоронних органів й як наслідок, привласнюють кошти громадян.
Основне завдання таких заходів належним чином донести населенню про реальні випадки шахрайств від яких потерпіли краяни й попередити вчинення подібного роду злочинів щодо краян в майбутньому. Адже спільна роз’яснювальна робота правоохоронців та соцпрацівників працюватиме на випередження таких протиправних дій серед пенсіонерів, – розповів начальник сектору дільничних офіцерів поліції Тернопільського відділу поліції Петро Довгань.
Працівник соціальної служби Оксана Козачук зазначила, що саме через похилий вік громадяни надзвичайно довірливі. Так, один краянин двічі став жертвою пройдисвітів, адже не міг подумати, що його мають на меті ошукати.

Отримана інформація надзвичайно корисна й її в найкоротші строки донесуть підопічним, аби вберегти їх в майбутньому від шахрайських посягань, – запевнила жінка.

Правоохоронці наголошують, якщо ви стали жертвою шахрайства, або подібного роду злочину, телефонуйте на лінію «102», задля оперативного реагування на правопорушення й розкриття злочину.

DSC_0109

Від admin