Правка народного депутата від Тернопільщини, члена депутатської групи «За майбутнє» Івана Чайківського не набрала достатньої кількості голосів, хоча її підтримало значно більше депутатів, ніж інші правки, як правило, технічного характеру, – пише «TeNews».

chaikivskyy-v-r-03-2020

Про це народний депутат написав на своїй сторінці у Фейсбук. «Сьогодні пропонував правку до «земельного» закону, яка би ввела поетапний ринок та підтримала молочно-товарні ферми. Не пройшла. Хоча понад сотню депутатів її таки підтримали, що значно більше, ніж інші правки, здебільшо технічного змісту. Думаю, будемо продовжувати наполягати на тому, що тваринництво має бути в пріоритеті».

На думку депутата, ринок землі потрібно відкривати спочатку для громадян України, потім для юридичних осіб, кінцевими власниками яких є громадяни України, а потім – після референдуму – для решти юридичних осіб.

«Виняток запровадити для тих господарств, які займаються молочним скотарством, і дозволити їм купувати землю відразу з розрахунку 2 гектари на одну корову», – пояснює народний депутат.

Іван Чайківський висловив сподівання, що до поетапності та дієвої підтримки методом економічного стимулювання галузі тваринництва ще варто повернутися.

 

Від admin