9b118ef67ccb54ccf7efd6f41f697c9b9cbbe27aГалина Сало із Підволочиського району успішно працює кухарем у Токівському ДНЗ. До цього вона 20 років працювала в Підволочиській центральній районній лікарні медсестрою. У 40 років вийшла на пільгову пенсію, як медпрацівник, але залишатися без роботи не могла, відтак звернулася до служби зайнятості за допомогою.
Під час бесіди з фахівцем служби виявилося, що Галина вже давно майстерно куховарить, захоплюється приготуванням різних страв, випробуванням нових рецептів, цікавиться кухнями світу. Та й вакансії кухарів на той час були актуальними.


«Спробуйте підтвердити результати неформального професійного навчання, адже Ви маєте стільки професійних знань, умінь і навичок, та ще й досвід. За спрямуванням служби зайнятості Ви можете лише за два дні підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка», – запропонувала жінці фахівець центру зайнятості.
І Галина зважилися на серйозний крок – іспит на здобуття професійної кваліфікації кухара на базі навчального відділення Рівненського центру професійної освіти державної служби зайнятості.
«До наших послуг була навчальна кухня, оснащена сучасним технологічним обладнанням, посуд та інвентар, а також навчальний ресторан. Здавши кваліфікаційний іспит та кваліфікаційну практичну роботу, я отримала відповідне свідоцтво державного зразка, – ділиться враженнями Галина Сало. – А відтак з’явилась можливість працевлаштуватися за професією кухар у Токівському ДНЗ. Отож, маю улюблену роботу та заробіток».

9b118ef67ccb54ccf7efd6f41f697c9b9cbbe27a

Від admin