би не допустити поширення вірусу COVID-19 серед військовослужбовців Національної гвардії України у 2 Галицькій бригаді вживають усі необхідні профілактичні заходи. Щодня нацгвардійці виконують покладені на них завдань, тому несуть відповідальність не лише за своє здоров’я, а й громадян України. Зокрема у бригаді організовано ряд важливих та необхідних заходів.

В першу чергу доставка усіх бажаючих військовослужбовців здійснюється транспортом військової частини. Організовано маршрути руху автобусів, який на зупинках у визначений час забирає особовий склад частини у Тернополі.

По прибуттю в частину у всіх заміряється температура та дезінфікують руки та взуття, проводять опитування на стан здоров’я. Окрему обробку проходить і транспорт, який заїжджає на територію частини.

«Головно метою для нас є не занести вірус на територію частини, – розповідає начальник медичної служби підполковник Галина Трофименко. – Тут є багато військовослужбовців строкової служби, які взагалі не покидають територію і є військовослужбовці за контрактом, які контактують з іншими за межами частини. Зокрема і виконують завдання по охороні громадського порядку, і здійснюють конвоювання підсудних та засуджених. Саме тому по прибуттю в частину ми здійснюємо температурні заміряння та повну дезінфекцію».

Кілька разів на день спеціальним розчином здійснюється дезінфекція усіх приміщень: їдальні, казарм, сходових клітинок, санвузлів. У повній мірі нацгвардійці забезпечені антисептичними засобами та захисними масками.

«Усі ті, хто заступають на службу є здоровими, – говорить Галина Трофименко, – вони забезпечені захисними масками та гумовими рукавичками. Масок теж вистачає. Є ті, що закупили, а є й такі, які були пошиті власними силами швейної майстерні. Наразі плануємо дошити ще 6000 захисних пов’язок».

IMG_1226

Аліна Новікова

Від admin