Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу вчителів та викладачів, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, про обов’язок декларування доходів, отриманих внаслідок надання в 2019 році репетиторських послуг учням та студентам.


До репетиторських послуг належить виконання контрольних, курсових, дипломних робіт, підготовка дітей до школи, незалежного тестування, вступу до навчальних закладів, навчання з будь-яких предметів тощо.
Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, а також сплатити до бюджету з таких доходів податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір – 1,5%.
Декларацію можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.
Декларацію необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси платника не пізніше 30 квітня 2020 року.

грошенята

Від admin