28 січня в Миколаївському районному суді Львівської області відбулося чергове засідання за позовом тернополянина Володимира Кулака щодо смерті 12-річного сина. Хоча засідання відбулося лише частково, і розглядали повторне відсторонення хірурга, повідомляє Погляд.

Суддя задовільнив клопотання прокурора, хірургу Юрію Михайлюку продовжено відсторонення від посади, ще на два місяці, тепер вже до 28 березня.

До речі, хірург відсторонений повторно і неодноразово, два рази на досудовому етапі на початку року рішеннями Галицького суду м.Львів, і вже  вчетверте під час розгляду справи в суді, один раз в Жидачеві і тепер вже втретє  в Миколаєві

  • Відсторонено вже всьому попри його намагання вплинути на всіх і вся. До 28 березня хірург не зможе працювати. І це прецедент для України. Адже два  місяці це максимальний термін, а через два, знову буде два і так до вироку за смерть мого Сина Романа.. на 5 років на відпочинок в “санаторій”..

За його словами, хірургу Юрій Михайлюк готувався досить потужно –  позбирав купу довідок і клопотань,  і від головного лікаря, і профкому, і лікарського товариства Жидачівського району.

  • І старого головного лікаря в суд привіз,  і ще пару сумнівних типів, і від нового головного лікаря ксіву взяв. Нічого йому не допомогло, – розповідає Володимир Кулак

Але є і неприємна новина – адвокати хірурга заблокували розгляд справи по суті, бо слідча вийшла заміж і змінила прізвище.

За словами чоловіка, адвокати вимагають, щоб свідоцтво про одруження слідчої було долучене до чотирьох томів кримінального впровадження смерті Романа Кулака.

Нагадаємо, 12-річний Роман Кулак помер 27 червня 2017 року. Йому не змогли вчасно діагностувати у Жидачівській районній лікарні скрут тонкої кишки.

Попередні висновки медичного розслідування були оприлюднені 25 вересня 2017 року, а 6 жовтня експерти надали кінцеву резолюцію. Вони зазначили, що смерть настала унаслідок порушення роботи життєво важливих органів та сильну токсикацію організму. Причиною смерті став заворот тонкого кишківника. Винними у неправильному діагностуванні та лікуванні пацієнта були визнані медики Жидачівської районної лікарні.

7 грудня, клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров’я дала оцінку діям медиків Жидачівської районної лікарні, які призвели до смерті Романа Кулака. Висновки КЕК МОЗ, в основному, співпали з доповіддю Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, у якій однозначно було визнано вину лікарів з Жидачева. Основний висновок надала комісійна судово-медична експертиза в кінці 2018 року  і 28 грудня на основі її висновків слідчим поліції була вручена підозра двом лікарям з Жидачівської ЦРЛ.

unnamed (7)

Від admin