Так багато чого в житті залежить від нас самих. І важко здобути щось, коли просто сидіти і чекати. А от якщо докласти хоч трошки зусиль, захотіти, зробити крок назустріч, відкриваються нові горизонти, знаходяться нові друзі, зустрічаються особливі, цікаві люди. Саме такими аргументами керувались учні 8-Б класу Тернопільської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, які напередодні Нового року завітали у гості до вихованців Тернопільського обласного комунального будинку для дітей шкільного віку.

prytulok-2020-1

Підготували концертну програму – вірші, пісні про Різдво – українською та англійською. Навіть казкового помічника Санта Клауса запросили із собою. Саме він і діставав із великого червоного мішка подарунки для глядачів – солодощі та мандаринки.

prytulok-2020-4

А от книжки, – художні та науково-популярні, які зібрали спеціально для поїздки в гості, восьмикласники дарували вже самі. Оскільки вихованці дитячого будинку – учні від першого до одинадцятого класу, то для їхньої бібліотеки діти підібрали багато цікавої літератури – і за шкільною програмою, і просто художньої – сучасної та класичної.

prytulok-2020-5

Після завершення концерту діти мали час поспілкуватися – знайомились, розмовляли. Восьмикласникам відразу полюбилися наймолодші – Роксоланка, Зорянка і Ромчик, які не соромлячись, сипали запитаннями, показували свої малюнки, хвалились подарунками, розповідали про справи у школі.

prytulok-2020-6

prytulok-2020-2

prytulok-2020-3

А вчителі – Ірина Павловська, Алла Прокопів та Ірина Гречкосій – вже будували плани про наступні зустрічі. Велика подяка педагогам Тернопільського обласного комунального будинку для дітей шкільного віку (директор Володимир Долинний) за сприяння у проведенні такої зустрічі. Можливо, тривала вона і недовго, але залишила у серцях восьмикласників особливі враження.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа», фото автора

Від admin