У рамках проєкту «Школа майбутнього пенсіонера» спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи для громадян передпенсійного віку.

Метою таких зустрічей є надання фахових консультацій щодо пенсійного законодавства для своєчасного подання та оформлення документів для призначення пенсії.

На чергових заняттях працівники Борщівського та Заліщицького відділів обслуговування громадян ознайомили присутніх з умовами реалізації пенсійного права у поточному році та звернули увагу, що правом на призначення пенсії за віком у 60 років можуть скористатись особи за наявності 27 років страхового стажу.

Наголосили на залежності розміру пенсії від страхового стажу і величини заробітної плати, з якої сплачено єдиний соціальний внесок. Чим вищий розмір заробітку, з якого сплачуються страхові внески, тим більший буде розмір майбутньої пенсійної виплати.

Також повідомили про чергове підвищення пенсійних виплат з 01 січня 2020 року пенсіонерам, які досягли 65 років та мають тривалий трудовий стаж.

пенсія

Від admin