гроші1В рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи розглядатиметься питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб.

Державна податкова служба України під час проведення комплексної податкової реформи в 2020 році має намір переглянути ставки податків, що стягуються із заробітних плат, в бік зменшення, зокрема знизити податковий тиск на маленькі зарплати.

Про це повідомили в прес-службі Податкової служби з посиланням на главу відомства Сергія Верланова.

«У рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої урядом і підтриманої Верховною Радою, розглядатиметься питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Усі розуміють, що шкала має бути диференційована і на найменші зарплати податковий тиск необхідно зменшити», – цитує прес-служба Верланова.

Також повідомляється з посиланням на главу Податкової служби, що в Україні податкове навантаження є середнім у світі, а ключовим є питання податкової справедливості.

«Є платники, які не сплачують податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання – робити так, щоб платили всі, що дозволить знижувати податки», – пояснив Верланов.

На сьогодні українці сплачують податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовий збір за ставкою 1,5%, які стягуються із зарплати.

гроші1

Від admin