Він лагідно називає малих читачів «шмакодявками», пише для них найзахопливіші, найвеселіші історії і вміє розторсати навіть найзатятіших ґаджетоманів. Він – це відомий український поет, письменник, літературознавець і просто неймовірно цікава особистість – Іван Андрусяк.

         Тернопіль зустрів пана Івана дрібненьким дощиком, проте це аж ніяк не зашкодило грандіозним планам, втілювати які письменнику увесь день допомагали працівниці Тернопільської обласної бібліотеки для дітей – завідувачка відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Галина Стецій та завідувачка відділу обслуговування учнів 5-11 класів Марія Човніцька.
         Лише за один день (23 грудня) у різних локаціях відбулось аж чотири зустрічі з шанувальниками творчості Івана Андрусяка, а саме: з учнями ЗОШ № 18, вихованцями Української гімназії ім. Івана Франка, читачами Тернопільської обласної бібліотеки для дітей та з учасниками Громадської організації «Центр Науки Тернополя».
Геть усі заходи пройшли на хвилі позитиву, адже про неперевершене почуття гумору, невимушену манеру спілкування і вроджену харизму письменника – ходять легенди. Не відстають від «татка» Андрусяка і його літературні «дітки». Нестримний регіт в авдиторії викликали одні лише імена, чи то пак прізвиська героїв. А що вже говорити про неймовірні пригоди Стефи і Чакалки, Дядька Барбатка, веселого Бурундука та Кабана дикого.
Окрім презентації власних творів,  письменник звернув увагу читачів на цікаві новинки від видавництва «Фонтан казок», у якому він працює головним редактором, а також  порадив якнайчастіше звертатись до творчості сучасних українських письменників, яка нічим не поступається закордонній книжковій продукції.
Як і все приємне, наш день, проведений в товаристві Івана Андрусяка та прихильників його творчості, минув непомітно швидко. Наприкінці зустрічі, усі бажаючі мали змогу сфотографуватись, придбати книгу з авторським підписом та ексклюзивним побажанням від письменника.
21432_1
Уляна Пилипчук, провідний редактор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Від admin