В обласному Управлінні ДСНС України у Тернопільській області рятувальники та фахівці у сфері соціального захисту населення зустрілись з представниками компанії MakeIT.technology. В рамках робочої зустрічі розробники програмного забезпечення презентували свій проект «112:UA» .

Цей мобільний додаток, розроблений для смартфонів на базі Android. Він покликаний забезпечити простий та зручний доступ до служб екстреної допомоги. Він спеціально адаптований, перш за все, для осіб з особливими потребами, з метою отримання ними швидкої та якісної допомоги у надзвичайних ситуаціях. Додатком можуть користуватися люди з порушеннями зору, слуху, опорно-рухового апарату, люди похилого віку та інші.

Натисненням лише однієї «гарячої» клавіші користувач зможе негайно надіслати сигнал про допомогу. Після отримання повідомлення, диспетчер, завдяки спеціальному програмному забезпеченню, матиме необхідну інформацію про потерпілого, його медичні дані, місце перебування тощо. Це дозволить оперативно відреагувати на запит та направити до місця виклику екстрену службу, відповідно до потреби абонента.

106

Від admin