Тетяна Ткачук – мама особливої дитини. Її син Сергій із дитинства не ходить, та жінка не зупинилась перед труднощами і кожного дня робить все, аби життя її сина було повноцінним.

За це вона стала учасницею Премії “Найкраща мама Тернопілля” у номінації “Мама-Ангел”.

“Так сталося, що я залишилася сама, чоловік нас покинув, і всі труднощі впали на мої плечі. Це було дуже складно, був брак психологічної підтримки. Але не зважаючи на прогнози лікарів ми живемо, живемо активно і я, як мама, роблю все, аби життя моєї дитини було повноцінним”, – каже Тетяна Ткачук.

Так Сергій закінчив музичну школу, зараз він займається плаванням і танцями на візках. Завдяки цим захопленням вони із мамою побували на фестивалях у різних куточках України.

Та часто для цього доводиться власноруч створювати умови. Тетяна Ткачук згадує, аби Сергій міг займатися у музичній школі, вона за власний кошт встановлювати пандус біля входу.

“У мене дитина ходить у спортивну школу, я дуже хочу, щоб він плавав, я його на 2 поверх заношу на руках 4 рази в тиждень. Він важить більше 50 кг. Питання доступності – це дуже важливо, тому варто органам влади на це звертати увагу”, – додає Тетяна.

Та попри все вони підтримують один одного. Сергій дуже чуйна дитина і намагається бути опорою для своєї мами, бо такою і вона є для нього. Тетяна – одна з семи жінок, які беруть участь у номінації “Мама-ангел”. Жінка каже, таке звання є для кожної мами, яка виховує особливу дитину, почесним. Адже незважаючи на всі негаразди, вони залишаються жінками, мамами, і хочуть найкращого для своєї дитини.

Джерело: Доба
maxresdefault (3)

Від admin