71698333_2292478264415783_3236961020991766528_n9 до 15 вересня 2019 р. у ТНЕУ тривав перший Міжнародний тиждень! Викладачі і студенти факультету фінансів та обліку активно долучилися до проведення заходів, які залишили чимало позитивних вражень та яскравих емоцій.

Андрій Кізима, канд. екон. наук, доцент, декан факультету фінансів та обліку: Міжнародне співробітництво завжди було і залишається одним із пріоритетних напрямів розвитку нашого факультету. В рамках Першого Міжнародного тижня факультетом фінансів та обліку було проведено III Міжнародну науково-практичну конференцію «Cучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір», нетворкінг «Креативність в освіті: сучасні виклики та перспективи» та пізнавальну англомовну гру «TNEU FUN». Приємно, що наші партнери в особі директора компанії «Eurasia Education Link UA» Рашида Мухамада (Індія), завідувача кафедри банківського бізнесу й інвестування Йозефа Глови та викладача кафедри фінансів Алени Андрейовської з Технічного університету Кошице (Словаччина) люб’язно відгукнулися на запрошення та приїхали поділитися досвідом викладацької. наукової й проектної діяльності. Сьогодні з впевненістю можна сказати, що Перший Міжнародний тиждень у ТНЕУ – це додаткові можливості для всебічного розвитку, нових знайомств, цікавих зустрічей та розширення освітніх горизонтів!

71698333_2292478264415783_3236961020991766528_n

Оксана Тулай, д-р екон. наук, професор, координатор міжнародної діяльності факультету фінансів та обліку: Однією з ключових умов сталого розвитку України є зміцнення її міжнародних позицій. Щоб успішно йти в ногу з цими вимогами та конкурувати на міжнародному рівні необхідно піднімати престиж закладів вищої освіти. Започатковане, з ініціативи проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) Оксани Десятнюк, проведення Міжнародного тижня у ТНЕУ сприяє оновленню знань, обміну кращим досвідом, створенню спільних дослідницьких мереж з іноземними закладами вищої освіти, науковими установами й організаціями. Завдяки таким заходам ми стаємо кращими, успішнішими, мобільнішими. Активне залучення представників іноземних держав до участі у роботі міжнародних науково-практичних конференцій, круглих столів, тренінгів, симпозіумів, воркшопів дало поштовх розширенню географії міжнародних зв’язків, розвитку академічної та наукової мобільності, інтенсифікації розповсюдження інформації щодо участі у міжнародних проектах, поглибленню співробітництва в освітній, науковій й культурній сфері.

70537727_2394718954131384_7314598079846416384_n

Наталія Починок, канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри обліку і оподаткування: Під час міжнародного симпозіуму «Інтернаціоналізація вищої освіти поза кордонами» викладачі кафедри обліку і оподаткування мали нагоду проаналізувати досягнення закладів-партнерів з різних країн світу. 10 вересня 2019 р. колектив кафедри взяв участь у III Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір», яка цього року вперше проводилася англійською мовою. Новацією заходу також було обговорення проблем обліку, перспектив розвитку бухгалтерської професії, навиків та компетенції, якими повинен володіти сучасний фахівець  у сфері обліку і оподаткування.  Надзвичайно корисними були зустрічі під час семінару  «Міжнародна  мобільність  сучасного науковця, як вимога часу: можливості, бар’єри та перспективи». На презентації «Освітні та дослідницькі можливості в США», який проводила радник Education USA Ліза Щепетильникова учасники отримали детальну інформацію щодо можливостей міжнародної освіти, навчання або стажування у США. Воркшоп «Формування  конкурентоспроможної  аплікації  на освітні та дослідницькі програми в США» дав змогу отримати інформацію щодо реальних шляхів отримання грантів, способів підвищення шансів отримати запрошення на навчання та стипендію в США. Цікавими та пізнавальним для викладачів кафедри були зустрічі з доктором філософії, директором Центру глобального підприємництва Walker при Школі глобального менеджменту Thunderbird Державного Університету Кент Робертом Д. Хісрічем.

71292535_394283287921930_68569590967304192_n

Володимир Валігура, канд. екон. наук, доцент кафедри податків та фіскальної політики: Перший міжнародний тиждень у ТНЕУ пройшов на високому рівні! В університеті зібралися гості з різних куточків планети для того, щоб обмінятися досвідом та отримати нові комунікації. Цікаві спікери та корисні заходи, дали змогу кожному члену університетської спільноти почерпнути цікаві ідеї для професійного та особистісного зростання.

70643068_377078086503990_7143878958101037056_n

Мирослава Гупаловська, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія: Перший міжнародний тиждень у ТНЕУ – це унікальна можливість для студентів та викладачів почерпнути нові знання та розширити наукові горизонти. Цікаві та креативні заходи, такі конференції, круглі столи, нетворкінги, воркшопи, ігри, творчі вечори сприяли дружній атмосфері наукової спільноти ТНЕУ та гостей з Китаю, Німеччини, Ізраїлю, Молдови, Польщі, Словаччини, Туреччини. Такі проекти дають змогу окреслити нові можливості щодо міжнародної співпраці.

Галина Кулина, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансового менеджменту та страхування: Перший міжнародний тиждень дав змогу не лише посилити й зміцнити співпрацю університету з міжнародними партнерами, а й сприяв формуванню нових засад та рамкових програм подальшої взаємодії. Такі заходи пробуджують особливу жагу до нових наукових пошуків і звершень, у студентської наукової еліти формуються неординарні та доволі креативні ідеї вирішення важливих завдань сьогодення.

Василь Дячина, студент: Під час проведення заходів у рамках Першого Міжнародного тижня я мав змогу спілкуватися з представниками делегацій різних країн та викладачами закордонних університетів, брав участь у захоплюючій англомовній грі «TNEU FUN» під час якої кожен учасник отримав смачний лимонад та печиво з передбаченням. Було цікаво, весело та корисно, оскільки дружнє спілкування відбувалося англійською мовою!

Антоніна Дем’янюк, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія: У рамках Першого Міжнародного тижня в ТНЕУ на високому рівні відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Cучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір». Доповіді виступаючих супроводжувалися активним обговоренням та дискусіями з метою визначення сучасних тенденцій та перспективних напрямів розвитку фіскальної політики. Загалом організація та проведення Першого Міжнародного тижня сприяли обміну досвідом між вітчизняними і зарубіжними учасниками, налагодженню подальшої співпраці.

Світлана Саченко, канд. екон. наук, доцент кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу: Перший Міжнародний тиждень у ТНЕУ тиждень зібрав велику кількість  учасників з університетів  європейських країн.  Насичена та цікава програма передбачала презентації і дискусії учасників, лекції та ознайомчі візити на факультети. Гості нашого університету, а також викладачі і студенти отримали масу задоволення від спілкування, а також мали змогу обмінятись цікавою і корисною інформацією щодо освітньої сфери та повсякденного життя.

71113587_2335920893340632_3569496913969414144_n

Світлана Коваль, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія: Отримала велике задоволення від участі у  III Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір». Наукові дискусії спонукали до роздумів. Завдяки  спілкуванню з колегами здобула багато цінної та корисної інформації, яка стане основою для подальших досліджень.

Вікторія Цокало, студентка: Враження, що  залишилися після проведення International week, лише позитивні. Було надзвичайно цікаво! Велика кількість іноземців, можливість познайомитися, поспілкуватися, отримати новий досвід та розкрити свої таланти. Найяскравіший спогад – це TNEU fun game. Гра не лише весела, але й пізнавальна. Було цікаво почути відповідь іноземних гостей на різноманітні запитання фінансового характеру. Сподіваюся, що в нашому університеті проведення Міжнародного тижня стане традицією!

71280907_1108431332683262_7935623133640261632_n

Тетяна Стечишин, канд. екон. наук, доцент кафедри банківського бізнесу: Викладачам нашої кафедри вдалось побувати на кількох подіях цього тижня. Це, зокрема, IІI Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір», організована нашим факультетом. Приємно відмітити високий рівень підготовки учасників, доповіді яких були представлені англійською мовою, що стирає межі у спілкуванні з іноземцями. Нетворкінг «Креативність в освіті: сучасні виклики та перспективи» дав можливість зрозуміти, наскільки креативність є важливою у роботі викладача,  а вміння її застосовувати у навчальному процесі сприяє зацікавленості студентів та є мотивацією до навчання. Також ми побували на лекції уповноваженого посла Пакистану, який окреслив можливості співпраці між Україною та Пакистаном. Найбільшим уроком, винесеним із цієї лекції, було вміння інших національностей любити і звеличувати свою Батьківщину. Ми, українці, повинні використовувати свої сильні сторони, щоб показати світові, що ми єдина та могутня держава. Саме такі події, як Перший міжнародний тиждень у ТНЕУ, дають змогу налагодити дружні відносити з іноземними колегами, поспілкуватись з ними у формальній та неформальній атмосфері. Дякуємо керівництву ТНЕУ та організаторам за можливість стати частинкою міжнародної наукової спільноти.

70889208_711905035949528_6717235856312107008_n

Від admin