Сьогодні у Тернополі День міста, а це означає, що минув ще один рік його життя, впродовж якого наше місто жило, працювало, закохувалось і одружувалось, ходило на вибори та театральні прем’єри, сварилось за МАФи і забудови, тішилось оновленням і змінам (одна тільки поява у нас «МакДональдсу» чого варта). Нарешті у нове приміщення, яке будувалося «енну» кількість років, переїхав обласний архів, а міський «РАЦС» змінив прописку, так остаточно ніде й не прописавшись. Але наразі краще все таки говорити не про події чи зміни, що вже відбулись у місті, а власне про свято. А воно цьогоріч, як і завжди, насичене багатьма подіями та заходами.

galyckyy-sagaidachnogo-05-2018-2

Так, о 10 годині з нагоди храмового свята Успіння Пресвятої Богородиці та Дня міста у церкві Успення Пресвятої Богородиці, що на вулиці Князя Острозького, розпочнеться урочиста Літургія. Далі, згідно програми святкувань, об 11 годині в Галицькому коледжі імені В.Чорновола відбудеться відкриття Музею національної слави.

З 13 години на тернополян чекає ще одна знаменна подія – відкриття оновленої, реконструйованої вулиці Чорновола, яка тепер однією «червоною лінією» із висаджених червонолистих кленів, оформленням у модерному стилі та кольорах з’єднає Театральний майдан та Привокзальну площу.

Презентація артбуку «Книга рекордів Тернополя» з 14 години проходитиме в Артгалереї, а на відкритому майданчику біля пам’ятника Івану Франку св. Цей самий час свою святкову музичну програму даруватиме тернополянам та гостям міста Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою Василя Феленчака.

О 15 годині на вулиці Сагайдачного проходитиме імпреза, яка з 2011 року є обов’язковою складовою святкувань Дня міста – урочисте відкриття нових зірок на Алеї зірок Тернополя, – дійство, яке має назву «Через терни до зірок». А от особливою «родзинкою» цьогорічних святкувань має стати театралізована, костюмована і взагалі, ретельно і оригінально зрежисована інтерактивна екскурсія центральною частиною міста (початок о 17 годині).

Але головною локацією святкувань стане парк Національного Відродження. Від самого ранку там відбуватимуться екстрим-польоти на повітряних кулях, свої вироби на виставці-продажу пропонуватимуть впродовж дня народні майстри та пасічники, о 15 годині на Співочому полі розпочнеться концерт переможців та лауреатів Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, після якого о 19 годині відбудуться урочистості з нагоди вшанування та нагородження кращих тернополян, а з 19.30 усіх бажаючих запрошуватиме гала-концерт за участю тернопільських виконавців та зірок української естради. Гостем програми буде симфонічний рок-оркестр із міста Рівне – «BREVIS».

Відтак, у нашому місті сьогодні буде багато музики, як класичної та сучасної музики від Галицького камерного оркестру та рок-оркестру «BREVIS», так і популярної та естрадної. Кажуть, що музика, це ріка, яка несе своїх слухачів хвилями справжнього, неповторного дива. То може нехай таких світлих, радісних, приємних, позитивних, конструктивних і добрих див у нашого рідного Тернополя буде впродовж року до наступного Дня міста ще багато-багато!

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

Від admin