Мистецька імпреза «Франкові сліди у Тернополі», приурочена 163-річниці з Дня народження видатного українського поета світової слави Івана Франка, у вівторок, 27 липня, відбудеться у Тернополі. Пройде захід біля пам’ятника Каменяра, на вулиці Сагайдачного, о 17 годині. Участь у дійстві візьмуть Народна хорова капела «Зоринка» (художній керівник і диригент Анжела Доскоч), Муніципальний Галицький камерний оркестр (художній керівник і диригент Василь Феленчак) та поет і науковець Олег Герман.

sagaidachnogo-2016-2
Фото з архіву оркестру

Такий захід відбуватиметься в Тернополі вперше. Як розповів автор програми Олег Герман: «Велет українського духу й слова Іван Франко не раз торував дорогами давнього Тернополя. Зовсім юний і в пору старості відвідував наше місто, зустрічався з мистецькою елітою, гімназистами, жителями довколишніх сіл. Тут він творив поезії, шукав однодумців, заслуховувався піснями та музикою Тернопілля. Що нам відомо про це?!» Відповідь на це запитання і покликана дати мистецька програма «Франкові сліди у Тернополі». Отож, унікальні епізоди із життя, думки, поезії великого Каменяра, пісні на його слова та музика тої пори звучатимуть у вівторок, 27 серпня, з 17 години біля пам’ятника Іванові Франку. Вестимуть імпрезу Олег Герман та Олена Лайко.

А наступного дня, у вівторок, 28 серпня, Муніципальний Галицький камерний оркестр виступить на відкритому майданчику на вулиці Сагайдачного зі своїм традиційним концертом – подарунком тернополянам з нагоди Дня Міста. Початок о 14 годині.

 

Від admin