Дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини будують на території Теребовлянської ОТГ. Нові медичні заклади будуть у селах Ласківці  та Долина, йдеться на сайті громади. Це два великі сільскі населені пункти Теребовлянської ОТГ, які отримали гроші субвенції з держбюджету на розвиток сільської медицини.

Розпорядником коштів цієї субвенції в Тернопільській області є Департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. Вони і є замовниками робіт.

Орієнтовна вартість будівництва Долинської амбулаторії – 8 млн 627 тис. грн. З них 862,738 тис. грн. – це співфінансування з місцевого бюджету Теребовлянської ОТГ.

Амбулаторія у Ласківцях вартує 8 млн 599 тис. грн. З них – 859,860 тис. грн.  заплановано виділити з місцевого бюджету.

“Ми радіємо кожному новому проекту, який вдається втілити як спільно з державними фондами та розпорядниками коштів, так і з закордонними парнерами, – зазначає теребовлянський міський голова Сергій Поперечний, – в той же час кожен з таких проектів передбачає від 10 до 50 % співфінансування. А це означає, що нам потрібно постійно нарощувати ресурси місцевого бюджету, контролювати податки, інвентаризувати майно, та водночас – не забувати про людей, котрі повинні мати достатні зарплати, щоб не виїжджати закордон”.

ambulatoryya-laskyvtsyyy

Від admin