Складові:
– 100 г м’якого вершкового масла;
– 1 склянка цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 2 яйця;
– 1 стакан кефіру;
– 1,5 склянки борошна;
– 1,5 ч. л. розпушувача.
Приготування пирога з полуницею:
Розтерти масло з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця і збити до однорідної маси.
Додаємо кефір і гарненько перемішуємо.
Всипаємо борошно з розпушувачем і збиваємо міксером до однорідної маси.
Полуницю очищаємо від плодоніжок
Виливаємо тісто в форму для випічки, змащену маслом, розподіляємо рівномірно.
Зверху укладаємо полуницю, злегка вдавлюючи її в тісто. Випікаємо при 190 градусахпротягом 35-40 хвилин.
Пиріг охолоджуємо і виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Джерело: mandarynka