Серйозні проблеми зі здоров’ям у 24-річної вчительки Оксани Неживи. Вона зі села Заруддя Зборівського району на Тернопільщині. У жінки виявили ниркову недостатність V стадії.
Жінка потребує коштів на лікування і трансплантацію нирки, повідомляє сайт «Терміново». Через відмову нирок дівчина від зими тричі на тиждень змушена їздити до Тернополя на гемодіаліз (штучне очищення крові). Оксана погано почувається. Дівчина та її рідні просять усіх небайдужих допомогти, адже бракує коштів на ліки.
Як розповідає мама дівчини Леся Нежива, після гемодіалізу у Оксани збільшується тиск. Також у неї в крові високий рівень калію, який не дає дівчині дихати, у крові з’явився фосфор. Лікарка сказала, що потрібно вживати препарати, щоб зменшити фосфор, калій, а також треба підняти гемоглобін.
– Якби був родинний донор, таку операцію могли б провести в Україні, проте серед родини потенційних донорів немає. Я не можу бути донором, тому що у мене гіпотонія. Батько Оксани пройшов обстеження. Але він також не може бути донором, тому що у нього на нирці є камінці, а вона має бути здорова. А також у нього перша стадія серцевої недостатності, – повідомляє мама хворої Леся Нежива.
У березні Оксана Нежива записалася на Державну програму лікування важкохворих за кордоном від Міністерства охорони здоров’я, здали весь перелік документів. Але відповіді ще не отримали. Тому чи зможе держава профінансувати операцію з трансплантації нирки у Булорусі, наразі невідомо.
Кошти на лікування лікування Оксані Неживій можна перерахувати на картку: ПриватБанку: 5168757396324339 (Нежива О.Я.)
Телефон: 097-036-11-91 (Оксана)
3f45d6374b29b6927033cc697b5fbaad0dcc15fa
Джерело: Доба

Від admin