Дводенний навчальний тренінг для Лановецької громади «Антикорупційні механізми для ОТГ» в рамках Програма DOBREвідбувся у м. Кременець. Захід організований проектом “Доброчесні громади”, який реалізується Громадським партнерством “За прозорі місцеві бюджети!”.
На оголошення про тренінг, яке було розміщене на сайті та офіційній сторінці Facebook Лановецької міської ради, відгукнулися представники із громади. Серед них – члени Молодіжної ради, керівники освітніх та медичних закладів, підприємці, працівники міської ради.

Експерти Микола Орлов (Mykola Orlov) та Mariia Orlova допомагали учасникам дізнаватися про інструменти, які підвищують прозорість і публічність бюджетного процесу, збільшують довіру мешканців, сприяють залученню громадян до управління і моніторингу в своїй громаді .
Практичні вправи, групова робота та моделювання активно допомагали засвоєнню корисної інформації . Важливим був досвід спільної роботи людей із різних організацій, галузей і навіть населених пунктів. Окрім того, під час тренінгу учасниками визначено два антикорупційні механізми, котрі впроваджуватимуться у Лановецькій ОТГ та сприятимуть відкритості та прозорості громади.
60818856_832221690495612_1137074471148978176_n

Від admin