kartoshka-elektraЯкщо ви ще не посадили картоплю або задалися метою вразити родину та особливо сусідів смачними і високоврожайними картопляними «новинками», мережа магазинів «Урожай» (Тернопіль) пропонує популярні сорти картоплі голандської селекції. Кілька слів про деякі з них, зокрема, «Банба», Електра», «Нектар».sort-kartofelya-elektra-foto

«Електра» – середньоранній, високоврожайний сорт картоплі голандської селекції. Картоплини цього сорту відрізняються дуже привабливим зовнішнім виглядом: вирівняні овальні бульби мають гладку шкірку жовтого кольору та світло-жовту м’якоть. Завдяки чудовим смаковим якостям, «Електра» підходить для приготування багатьох страв, таких як смажена картопля, фрі та салати.

Сорт картоплі придатний для миття та пакування. Має гарний товарний вигляд і може використовуватись для промислового вирощування. Характеризується стійкістю до механічних ушкоджень при збиранні та гарною лежкістю, добре зберігається тривалий період.

Має стійкість до різних захворювань бульб, у тому числі ризоктоніозу і парші звичайної.

kartoshka-banba3
Фото з мережі Інтернет

А от голандський сорт «Банба» відносять до ранніх. Відрізняється високою врожайністю. Вирівняні продовгувато-овальні бульби мають гладку темно-жовту шкірку та світло-жовту м’якоть, з неглибокими вічками.

«Банба» – відмінний сорт для роздрібної торгівлі на ринках і в магазинах. Має прекрасні смакові якості, добре підходить для приготування пюре, супів і салатів. Має гарний товарний вигляд і може використовуватись для промислового вирощування.

Характеризується стійкістю до механічних ушкоджень при збиранні та гарною лежкістю, добре зберігається тривалий період.

kartoshka-nektar
Фото з мережі Інтернет

Ще один середньостиглий сорт голандської селекції, який пропонує мережа магазинів «Урожай», – «Нектар». Основні його відмінності – утворює велике число бульб, має гладку шкірку, показує дуже високі показники врожайності, а особливо якщо використовується полив.

Сорт картоплі «Нектар» має приємний, світло-жовтий колір бульб. Глибина залягання вічок мала, з фіолетовим відтінком.

Має прекрасні смакові якості, добре підходить для смаження і пюре, приготування картоплі фрі та чипсів. «Нектар» володіє хорошою стійкістю до фітофторозу бульб.

Підходить для зберігання на тривалий період.

Щодо сортової картоплі, звертайтесь у Тернополі за адресами: вул. 15 Квітня, 15, вул. Руська, 17 (зупинка «Кооперативний Технікум»), вул. Манастирського, 48, вул. Кривоноса, 6Б (зупинка 9-та школа). Телефони для довідок (0352) 51-08-98-28-99-98, (066) 795-31-36, (098) 872-22-55.

Інтернет-магазин «Урожай» – www.agrogurt.com.ua

Статтю підготовлено за матеріалами мережі Інтернет, фото з мережі Інтернет

Від admin