У Львові, Тернополі та Ужгороді галицькі гвардійці вийшли на вулиць міст з незвичною місією. У День довкілля вони прибирали вулиці міст, аби привернути увагу суспільства до однієї з важливих проблем – засміченості.

Гвардійці 2 Галицької бригади обирали паркові зони, де збираються люди гуляти, але, з якихось причин, не хочуть після себе залишати чисті галявини. «Недалеко від управління нашої бригади у Львові є озерце, тут гуляють люди, але вони лишають після себе багато бруду, – розповідає заступник командира бригади полковник Сергій Ховайло. – Офіцери та військовослужбовці за контрактом вирішили прибрати цю зону та показати громадянам, як повинно бути. Сподіваємось, що тут лишиться чисто ще на довго».

Подібні акції пройшли у Тернополі та Ужгороді. Там гвардійці назбирали кілька десятків мішків із сміттям. Їх обурює, що люди так зневажливо ставляться до власного міста.

«Своїх дітей навчаю завжди викидати у смітник, – розповідає старший офіцер відділення кадрів бригади капітан Євген Ляшок,- шкода, що не всі дорослі так роблять. Буду сподіватись, що наші труди будуть берегти і людська рука не піднімиться насмітити там, де вже чисто».

DSC_0171

Група інформації і комунікації військової частини 3002

Західного ОТО НГУ

Від admin